Aantal personen: 2
400 gr witte asperges
100 gr groene asperges
1 lente-uitje
6-8 grote schoongemaakte gepelde Chinese garnalen
1 eetlepel olie
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel saké of droge sherry
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels geschaafde amandelen
peper, zout
Snijd de onderkantjes van de asperges, schil de witte asperges en snijd
alle asperges schuin in stukken van 4 cm.
Maak het lente-uitje schoon en snijd het eveneens in stukken.
Verhit de olie in een wok en roerbak de witte asperges en de lente-uitjes
hierin 1 minuut.
Voeg de groene asperges toe en roerbak nog 4 minuten.
Voeg de garnalen toe en schep even om.
Schenk er de sojasaus, de saké en enkele eetlepels water bij en
laat de asperges op laag vuur beetgaar worden (het vocht zal dan geheel
zijn verdampt).
Breng de asperge-garnalenschotel op smaak met sesamolie, peper en zout en
roer er de geschaafde amandelen door.
Serveer met gekookte rijst.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |